Nieuws


Evenementen op Texel 2018

Verspreid over het jaar vinden op het eiland veel populaire evenementen plaats, die befaamd zijn om hun gezellige sfeer.
Te veel om hier allemaal op te noemen. We geven even een voorproefje:

10 maart 2018 Halve Marathon van de Waal

De 37e editie.Inschrijven online is mogelijk medio januari 2018.Deze wedstrijd over 6, 10 of 21,1 kilometer voert de deelnemers via de mooiste weggetjes door het poldergebied bij het dorpje De Waal. De Halve van De Waal, een vertrouwd beeld in het voorjaar De Bos en Duincrossen en Texeltrail zijn achter de rug. Het bos wordt even verlaten voor de weg. De Halve Marathon van De Waal is een regionale Atletiekunieloop, al meer dan 30 jaar een vertrouwd beeld in het voorjaar. Deelnemers komen van heinde en ver om mee te doen. Belangrijke redenen zijn waarschijnlijk: een sportief weekendje weg en lopen op een waddeneiland. De Waal staat bekend om zijn gezellige sfeer, zijn kleinschaligheid, soep na afloop, loterij op startnummer en veel prijzen in natura. Het parcours is weliswaar landelijk, maar wel behoorlijk beschut en gevariŽerd. Gemiddeld schommelt het aantal deelnemrs rond de 250. Het lopen zit duidelijk in de lift, ook op Texel. Mede oorzaak is de Texel Halve Marathon die in 2007 op 30 september zijn eerste editie beleefde en inmiddels staat dit als een huis of beter ligt als een boot. Een halve marathon loop je niet zomaar. Daar moet gedegen voor getraind worden. Nu zie je menig Texelaar voorbij gaan, die zijn of haar stoute sportschoenen heeft aangetrokken om voldoende getraind aan de start te kunnen verschijnen. Misschien is De Halve van De Waal met de 10.6 kilometer een mooi proef- en trainingsronde voor straks in september voor de Texel Halve Marathon. De Halve van De Waal bestaat in hoofdzaak uit twee afstanden, nl. de 10,6 en 21,1 km. Verder er is voor recreanten een afstand opgenomen van 5 km. Deze kan eventueel ook gewandeld worden en sinds een paar jaar is er een ronde voor Nordic Walking. KIDSRUN Ook dit jaar, is er weer een Kidsrun in samenwerking met Sportservice Texel voor de jeugd tot en met 15 jaar. De jeugd wordt hiervoor zoveel mogelijk benaderd via Sportservice Texel en de scholen. De aanmelding voor deze Kidsrun gaat uitsluitend via de site www.sportservicetexel.nl. Deelname is gratis. Er zijn per categorie drie prijzen, voor zowel jongens als meisjes. Bij grote deelname kan de jeugd t/m 11 jaar nog worden gesplitst in twee groepen. Jeugd t/m 11 lopen 1,25 km en de jeugd 12 t/m 15 jaar lopen 2,5 km. Prijsuitreiking meteen bij de finish nadat de laatste loper gefinisht is. Deelname voor de jeugd is gratis. Als bewijs van deelname ontvangen zijn een vaantje en na afloop in het dorpshuis De Wielewaal een appel. Ook dingt de jeugd mee in de loeterij op startnummer.

12e Texel Halve Marathon september 2018 data volgt Uniek loopevenement met nautisch karakter

Texel Halve Marathon unieke start van de veerboot wordt Texel overspoeld met 1.650 hardlopers vanaf de veerboot voor de 10 of 21 km. Na de start vanaf de veerboot voert het parcours naar Den Hoorn. Hier scheiden de wegen van de 10 en 21 km zich. De 10 km-lopers hebben een rood startnummer, de 21 km-lopers een groen. Het parcours van de 10 km loopt via de Westerweg naar de Groeneplaats. Deelnemers aan de 21 km vervolgen hun weg via het bos en het strand. De eerste finishers op de 10 km worden op de Groeneplaats verwacht, na de Kids Run. Meer info: www.texelhalvemarathon.nl

oktober 2018 Texelblues Weekend 2018

Dit jaar is het de 30ste editie van het Bluesweekend op Texel.In oktober staat heel Den Burg in teken van Blues. Op 12 locaties in en rond Den Burg worden er optredens gegeven, met een grote line-up. Meer dan 20 bands zijn er te zien. Van kleine tot grote cafes, overal in hartje Den Burg is bluesmuziek te horen. Er is ook een middagprogrammaís, van 14.00 tot 17.00 uur onder meer op de Groeneplaats in een grote tent, maar de meeste bands zijn vanaf 22.00 uur te bewonderen, in de gezellige cafes Tickets kun je online bestellen, voor een dag of voor het hele weekend, ook ter plaatste zijn kaarten te koop. Voor meer informatie en het hele programma kijk op de website: www.texelblues.nl

oktober 2018 NACHT VAN DE NACHT

Tijdens deze excursie beleeft u de avondschemering en de nachtelijke duisternis in het duin. De ontmoeting met de duisternis en de stilte staan centraal. De boswachter leert u het Texelse nachtleven op een andere manier te ondergaan tijdens deze twee uur durende tocht. Ontvangst is bij de hoofdingang van Ecomare. NB voor gezinnen met kleine kinderen wordt er een apart familieprogramma aangeboden, speciaal gericht op kinderen. Opmerkingen: Leeftijd vanaf 9 jaar. Geen honden, geen buggy's en geen kinderen in draag/rugzak. Stevige schoenen of laarzen en warme kleding zijn noodzakelijk.